Choď na obsah Choď na menu
 


Surduc 2009

14. 5. 2009

Obrázok

V dňoch 6.5.-9.5. 2009 som mal spolu s ďalšími dvomi kazateľmi zo Slovenska úžasnú príležitosť zúčastniť sa konferencie induktívneho štúdia Biblie s pastorom Wayn Barber v stredisku induktívneho štúdia Biblie v rumunskom Surducu. Počas týchto štyroch dní sme spolu s ostatnými 60 pastormi z Rumunska objavovali poklady Božieho slova z listu apoštola Pavla Rimanom kapitoly 6-8 (viď fotogalériu Surduc 2009).

Tieto kapitoly nás veriacich v Krista učia, ako nežiť život viery z vlastných síl ale z moci svätého Ducha. Bol to čas, keď sme si mohli znova uvedomiť, že sme v Kristovej obeti zmierení s Bohom a teda oslobodení od viny hriechu (kap.5); taktiež aj to, že sme v ňom oslobodení od moci hriecha a že už nie sme otrokmi hriechu ale sluhami Ježiša Krista, ktorí mu slúžime z lásky a ako vyjadrenie vďačnosti za milosť, ktorou nás Boh obdaril v Kristu Ježišovi (kap.6).

V siedmej kapitoly sme vnímali to, že v našom živote viery prebieha zápas, či život viery budeme žiť z vlastných síl alebo z Božej moci. Je to o tom, ako je nastavený kurz nášho života viery: na Boha či na naše možnosti. Ak sme nastavení na vlastné možnosti, budeme boj viery prehrávať; ak sme nastavení na Božieho Ducha, na jeho možnosti a moc, tak jeho moc premáha „gravitačnú“ silu hriecha v našich údoch a dvíha nás hore, zmocňuje a posväcuje pre život z Krista.  

Okrem študovania Božieho slova sme tento čas využili aj na spoznávanie nových ľudí, na spoločné zdieľanie jedni s druhými so skúsenosťami v našej službe; mohli sme prijať povzbudenie pre našu službu v cirkvi; vidieť, ako v iných krajinách táto služba induktívneho štúdia Biblie prináša požehnanie ľuďom, ako si ju Boh používa na budovanie svojej cirkvi... Je našou túžbou, aby sme ovocie tejto služby mohli vidieť aj u nás na Slovensku v našich cirkevných zboroch.

 

 Darko Kraljik